News

—12.04.2021
Architecture of a country houses

The comfortable architecture of a country houses is based primarily on the contact with nature: it is important that a person, having traveled a long way from the city, does not get to another "city", but finds himself in a natural environment.

—01.04.2021
Transformation of the offices

"The office for the employee becomes a place where he wants to go, not just needs to be." Magda Kmita, partner at Blank Architects, told CRE magazine about the changes taking place in modern offices, where work is now not a necessity, but an opportunity.

—23.03.2021
New interview

Founding partner of Blank Architects Magda Cichon for Pro Rus magazine.

—19.03.2021
Looking for architects

We are looking for a creative, sociable professional for the position of architect!

—18.03.2021
Maxi Mall Kazahstan- work in progress

The interiors of the shopping center are already on progress: take a look inside with us.

—15.03.2021
Blank Architects project was shortlisted in the Moscow Architecture Award 2021

Moskomarchitektura has announced the shortlist of nominees for the Moscow Architecture Prize, a prestigious award that annually evaluates the best new projects in implementation.

—09.03.2021
We are hiring: Visualizer with fluent English

We invite a visualizer to the Blank Architects team to work on the visualization of interior and exterior projects.

—17.02.2021
Blank 360: new 3D-visualization product by Blank Architects

Explore architecture and design on the screen of a laptop or smartphone. Blank Architects has launched a new product Blank 360: we implement VR static tours for interior projects.

—08.02.2021
Residential complex in Lefortovo

Blank Architects created an architecture for a new residential complex of the developer "Argo" in the Lefortovo district.

—05.02.2021
New business center Geolog

Blank Architects creates an architectural concept, interior and landscape design for the mixed-use business center Geolog

newp11-c4-atrium-main-2020-01-23-j.jpg
Name
Location
Program
Status
Scale
Discovery — Shopping Center & Residential Complex
Moscow, Russia
Program: Retail, Interiors
Status: Ongoing
Scale: 10 000-50 000 sqm

—01.06.2018
Discovery — Shopping Center & Residential Complex

The Discovery Residential Complex is a new MR Group project. Discovery is made for those who appreciate a green environment: these five buildings up to 31 floors high will be located in the “ecological triangle” — between Khimki Forest Park and Druzhba and Grachevsky Parks.

Blank Architects designed a multifunctional retail center for the Discovery complex.

Concept — Starfall

2 minutes walk to the "Belomorskaya" metro station
7 minutes walk to the "Khovrino" metro station

elegant
cozy
inspiring

Every minute, myriads of stars come into the world and disappear. If you look closely into the heavens, you can find your own sky.
This concept develops the idea of residential areas. We imagined a strict, somewhat restrained, yet cozy and warm space. The interior design is inspired by a starfall. The lighting and the art-installation in the atrium penetrate the space vertically like a spacefall, interlinking the floors of the shopping mall. The inviting, cozy interior consists of bright white and honey-like tones.

Navigation - Colors and Minimalism

4 blocks
2 floors
500 cars

parking
navigation
cars

For convenience of orientation in the space of the floor and the intuitiveness of the search for a parking space, we propose to divide each floor of the parking into 4 blocks — A, B, C, D.
Each block will be identified by the color of the floor/zone, the letter symbol of the block and the range of places, that follow the direction of travel. Parking space numbers are indicated on a contrasting band, painted in the color of the corresponding zone.
For the intuitive orientation of pedestrians from parking spaces to the entrances to the towers of the residential complex, wall charts are used to indicate the direction of movement towards the towers in accordance with their names.
Directions of movement to the towers and the shopping center are indicated by floor graphics in the form of pedestrian paths, in which signs are embedded, with the names of the towers, the shopping center and arrows.
A pedestrian walkway from the corresponding carpark block leads to the mall entrance. Wall graphics assist with the identification of the entrance from afar. The color scheme echoes the design of the columns in the parking zone for visitors to the shopping center, which intuitively connects them to each other.