News

—10.10.2018
Tatlin

Reconstruction of stations: an architect's view.

—08.10.2018
ZIL

ZIL - Conference, Hotel, Offices and Retail Complex hotel

—30.09.2018
TI Aviapark

Trend Island department store in Aviapark

—24.09.2018
Research

Researches in Blank Architects in progress.

—21.09.2018
Education

4 architects from Blank Architects studied 4 different summer programs in New York , London and Milan.

—20.09.2018
Cconference PROESTATE 2018

Yury Zhogolev - speaker of Blank Architects at the conference PROESTATE 2018 Russia.

—20.08.2018
The latest articles

Lukasz Kaczmarczyk about responsible architecture.
Alexandra Razina and Tatiana Leontieva about education programs abroad.

—25.08.2018
ArchSpeech Internship

How Blank Architects interns develop a new typology of housing.

—25.07.2018
Railway stations

The station is for everyone. How sports creates new centers of urban life.

n14-ba-viz-ext-08.jpg
Name
Location
Program
Status development
Scale
Year
Shopping Center in Vladimir
Vladimir, Russia
Program: Landscape, Retail, Interiors
Status: Ongoing
Scale: 50 000-100 000 sqm
Year: 2019

—01.01.2019
Shopping Center in Vladimir

Abi Mall is a new retail and entertainment center in Vladimir which will be a part of a new urban area on the way to Suzdal. Our purpose was to suggest a modern individual design through an idea of circle perfection to create the atmosphere of infinity shopping opportunities.

Landscape — Discrepancy of Сircles

Area: 1,9 Ha

Outdoor amphitheatre
Special character tree: Acer saccharum, Acer rubrum
Tree alignments: Tilia
Clumps of trees: Pinus sylvestris
Ornemental orchard: Pear trees, Apple trees

Ladscape project was made in collaboration with Djao-Rakitine Landscape Architecture.
Principles we use here: Pre-treatment steps, such as vegetated swales (ditches) or filter trenches, remove pollutants from surface water prior to discharge to watercourses or aquifers. Retention systems delay the discharge of surface water to watercourses by providing storage within ponds, retention basins and wetlands for example. Infiltration systems, such as infiltration trenches and soakaways mimic natural recharge, allowing water to soak into the ground.

Company leaders desired a new office/headquarters that would serve as a refuge from the industrial agribusiness landscape that surround them. The concept seeks to capture the essence of an utilitarian agricultural aesthetic. The design merges rural vernacular with an equally spare contemporary aesthetic. The landscape is a reinterpretation of an agricultural field and orchard.