News

—25.07.2018
Railway stations

The station is for everyone. How sports creates new centers of urban life.

—12.07.2018
Instruction

Special project REDEVELOPMENT.INSTUCTION.

—28.05.2018
We are looking..

Blank Architect is looking for experienced Architect

—21.05.2018
Arch Moscow 2018

Special project, lectures and discussions for 6 MOSCOW BIENNALE ARCHITECTURE by Blank Architects.

—01.05.2018
Modeling Workshop

Blank Architects Modeling Workshop was officially opened.

—23.04.2018
Retail Exhibition MAPIC

We wait for everybody at Retail Exhibition MAPIC Russia in Moscow on 24-26 April

—01.02.2018
Truly Nordic

Brand Design for Blank architects by Bleed was featured in Truly Nordic book.

holiday-inn_view_-4.jpg
Name
Location
Program
Status development
Scale
Year
Holiday INN – Hotel and Business Center
Ufa, Russia
Program: Hotel
Status: Completed
Scale: 10 000-50 000 sqm
Year: 2010

—26.11.2010
Holiday INN – Hotel and Business Center

The site for a mixed use office-hotel complex located in the center of Ufa and surrounded by classical buildings from the 19th century, including The National Theatre and a refurbished old market.

That inspired us to play with classical forms, facade proportions and divisions. The very first concept was to create a pedestrian link across the site, linking the park with the refurbished historic market.

The link goes through the landscaped patio between the projected hotel and office, and is overlooked by the restaurant on the ground floor office. The second idea was to merge the external, classical look of the buildings with the contemporary needs of its users. The hotel’s classical façade stands in one line with the old market and creates the classical frontage of the complex.

The entrance leads through the existing old park, visible from half of the 200 rooms located on the upper floors. Behind the hotel there is an office building with fully glazed facades. The division of its contemporary facade is a classical breakdown of three elements – the plinth, windowed wall, and the attic.

Full height windows are accompanied by vertical timber louvers and internal sun blinds. The fully glazed first floor provides a see-through view of the landscaped atrium.