News

—16.01.2018
We are looking..

Blank Architect is looking for a Leading Landscape Architect (Designer)

—20.12.2017
Arch Sovet Winners

Blank Architects have won the top prize at the Moscow Architectural Council V Annual Award in the category “The Best Retail building of the Year”with the project of the Mixed-use retail center in Otradnoye.

—11.12.2017
2017 Year's Resume

Blank Architects summed up the outgoing year.

—09.11.2017
WAF Presentations

BLANK Architects are going to present 3 projects on WAF 2017 on 15-17 November in Berlin!

—01.11.2017
Mapic 2017

BLANK Architects on MAPIC 2017 in Cannes

—10.07.2017
WAF 2017

3 projects by BA have been shortlisted for World Architecture Festival 2017

—13.06.2017
New METRO stations competition

Victory !
Now it's officially - Blank Architects won competition for Rjevskaya metro station in Moscow!

—08.06.2016
We are looking for...

Lead architect, architect, junior architect and landscape architect. We always welcome architects, who are exceptional at their job and team players to the max.

—25.01.2017
Moscow Metro Station, finalists list

Blank Architects are among 15 finalists in Moscow Metro Station competition. We've come in the next stage with concepts for "Sheremetyevskaya" and "Rzhevskaya" Stations

aq_fac_-4.jpg
Name
Location
Program
Status development
Scale
Year
Aquarelle – Shopping Center
Scherbinka, Russia
Program: Retail, Interiors
Status: Completed
Scale: 5 000-10 000 sqm
Year: 2015

—01.11.2015
Aquarelle – Shopping Center

Aquarelle is medium-sized, 14 000m² complex consisting of 7 600m² of boutiques, a supermarket, and a small food court. The main facade is like five big undulating sheets of paper. In between is colored glass that resembles an aquarelle painting. At night the building’s image is supported by an attractive illumination which blurs the edges and emphasizes the effect of aquarelle. The adjacent darker sides will figure as the background for advertisements. Inside a white, oval-shaped atrium connects the different retail shops.

We gave the atrium an elliptical shape, with the edges of the subsequent floor slabs shifted one from the other. That created a focused interior, with all the shop fronts visible from whichever point of view.