News

—20.06.2019
Brosko Mall

Photos from the east. Brosko Mall under construction.

—03.06.2019
RBC Retail Week

Architectural bureau Blank Architects at the Russian Retail Week, RBC

—19.05.2019
Future Housing

A large-scale study of the future housing typology based on studying changes in human behavior and lifestyle, as well as existing formats of living spaces.

—18.05.2019
BIM

Yuri Zhogolev our expert on BIM shares his experience.

—17.05.2019
The Book

«ЗАВТРА НАСТУПИТ СЕГОДНЯ» 100 books left

dmitrovka_3d_1-4.jpg
Name
Location
Program
Status development
Scale
Year
Dmitrovskoe 25 – Shopping and Wellness Center
Moscow, Russia
Program: Landscape, Retail, Mixed
Status: Ongoing
Scale: 10 000-50 000 sqm
Year: 2013

—07.11.2013
Dmitrovskoe 25 – Shopping and Wellness Center

The Center is located on Dmitrovskoye shosse - one of the main roads leading to the city center. The location and neighborhood were very important for us during the design process. The closest neighborhood includes a block from the Stalin period, a big hostel and a lot of small green areas. The main influence was the close proximity of a residential building.

We decided that the creation of a public green space between it and our Center, which could be used by local residents and the clients, was needed. In this area we suggested placing: a playground, a sport area, and a place to read as there is a public library and a book shop nearby.

The building’s area is 9000m2 and it consists of 3 floors.
On the first level we can find boutiques, a small supermarket and a restaurant. There is another restaurant and a fitness area on the second floor, where it will be possible to play basketball, volleyball, tennis, or to practice climbing on a climbing wall. On the 3rd floor there are a swimming pool and a spa center.

The façade is divided into three parts. The first part has a restaurant made from glass. We wanted to create a light pavilion that would be harmonized with the green areas outside. The second part is made out of brick, which was influenced by the materials used in the neighborhood. To underline the connection with the surrounding greenery and park.

Dmitrovskoye shosse, we designed a tree that is incorporated into the façade. The third part consists of a swimming pool located on the last floor and is made of glass. This allowed for the creation of a nice view from the pool, as well as for people from the outside to get a glimpse of the interior.