News

—12.04.2021
Architecture of a country houses

The comfortable architecture of a country houses is based primarily on the contact with nature: it is important that a person, having traveled a long way from the city, does not get to another "city", but finds himself in a natural environment.

—01.04.2021
Transformation of the offices

"The office for the employee becomes a place where he wants to go, not just needs to be." Magda Kmita, partner at Blank Architects, told CRE magazine about the changes taking place in modern offices, where work is now not a necessity, but an opportunity.

—23.03.2021
New interview

Founding partner of Blank Architects Magda Cichon for Pro Rus magazine.

—19.03.2021
Looking for architects

We are looking for a creative, sociable professional for the position of architect!

—18.03.2021
Maxi Mall Kazahstan- work in progress

The interiors of the shopping center are already on progress: take a look inside with us.

—15.03.2021
Blank Architects project was shortlisted in the Moscow Architecture Award 2021

Moskomarchitektura has announced the shortlist of nominees for the Moscow Architecture Prize, a prestigious award that annually evaluates the best new projects in implementation.

—09.03.2021
We are hiring: Visualizer with fluent English

We invite a visualizer to the Blank Architects team to work on the visualization of interior and exterior projects.

—17.02.2021
Blank 360: new 3D-visualization product by Blank Architects

Explore architecture and design on the screen of a laptop or smartphone. Blank Architects has launched a new product Blank 360: we implement VR static tours for interior projects.

—08.02.2021
Residential complex in Lefortovo

Blank Architects created an architecture for a new residential complex of the developer "Argo" in the Lefortovo district.

—05.02.2021
New business center Geolog

Blank Architects creates an architectural concept, interior and landscape design for the mixed-use business center Geolog

bid0011-c2-restaurant.jpg
Name
Location
Program
Status
Scale
Restaurant and Lobby - Hotel
Moscow
Program: Hotel, Interiors
Status: Ongoing
Scale: 1 000-5 000 sqm

—01.09.2021
Restaurant and Lobby - Hotel

The main goal was to create a flexible space that would be a lively business lunch spot during the day as well as a cozy dinner destination at night.

A single concept of the exterior and interior is achieved through the rhythm of facades. The rhythm is reflected in the interior of the restaurant and defines the play of shapes, light and shadow. The columns remind us of a pure museum-like space, filled with light and air, open to new things.

Design concept - RESTAURANT

Restaurant
Harmony
Calm
Natural
Rhythm
Modern
Art space

The interior features straight lines that create volume, a combination of different natural materials –stones with rough texture, slabs of slate, wood, fabrics in warm shades, simple and clean light fixtures. All these create a single spatial composition.

The interior is diluted with light textures of fabric. Semi-frosted glass with a gradient of white to transparent gives us a peak into the kitchen space. Transparent glass partitions divide the room into different zones. Light pastel shades help to create an airy space and become the background for the main interior elements.
It was preferable to use art pieces by the local artists and product designers. The restaurant would serve regional cuisine.

The key interior element is the bar area that smoothly flows into the open kitchen area. The bar is made of a natural stone reminiscent of a dark slate slab. The kitchen is hidden behind a gradient glass that creates some kind of mystery around the process of cooking.

The concept offers an open layout with a possibility to zone the space with lightweight curtain partitions.

The restaurant is surrounded by large panoramic windows overlooking the park and adjacent green areas that during the day offer great views and create a pleasant atmosphere.

Hotel Lobby

The entrance area is an elongated space with a high ceiling and panoramic floor to ceiling windows, that offer great views to the park.
Natural materials were chosen for finishes – textures of concrete, wood, metal and fabrics of natural shades.
The interior is flooded with different details – pendant, floor and wall light fixtures, relief concrete panel, various seating areas and art pieces.
All these pieces merge into a single light, warm and clean space, that welcomes visitors.

Team
 

Magda Kmita
Partner, Senior Architect

Helga Karamzina
Architect

Valeriya Zhurbenko
Architect

Martin Maglione
Head of visualizations department

Ksenia Makarova
Vizualizer