News

—26.06.2020
Coming soon: the interiors of Matreshka shopping center

The space of the shopping center has already get its special look

—17.06.2020
Baltia Mall- Work in progress

Baltia Mall, a shopping center with interiors made by Blank Architects, is under construction in Kaliningrad.

—15.06.2020
New vacancy

We are ready to start working on the new ambitious project and invite to join our team new employees

—09.06.2020
Lukasz Kaczmarczyk special for RBC Pro.

Lukasz Kaczmarczyk told about what apartments and houses people will need in future - special for RBC Pro.

—28.05.2020
Interview with Alexandra Razina, head of small creative projects at Blank Architects

The Department was created primarily because Blank Architects had sufficient experience and expertise to develop art projects.

—25.05.2020
Blank Architects made the unique lobby interior for "Metropolia 2"

Blank Architects made the unique lobby interior for each of the five towers of the residential complex Metropolia (stage 2) by developer MR Group.

ekibastuz01jpg.jpg
Name
Location
Program
Status development
Scale
Year
Maxi Mall — Shopping center
Ekibastuz, Kazakhstan
Program: Retail, Interiors
Status: Ongoing
Scale: 10 000-50 000 sqm
Year: 2020

—31.01.2020
Maxi Mall — Shopping center

Concept -Modern, Light and Bright

The idea was to create a concise, simple and comfortable interior shopping center interior. It should not lose its relevance for many years, but at the same time become an unique space with modern bright details, which attracts the attention of both local residents and foreign tourists. The interior also must be authentic for the city. The main sector of Ekibastuz's economy is mining — here is the largest coal field in Kazakhstan. That’s why the shape of the coal pit became the main element of the interior design. The architects used set of horizontal layers-ledges which are removed in the direction from top to bottom with the upper layers ahead of the lower ones. We used multi-layer complex textures, referring to the stepped structure of the quarry. At the same time to make the overall impression the space is light and fresh. The main color of the space is white but used in different tones and textures.

Atrium

Modern
Light
Elegant

The Central atrium became the main focus of the interior. Contour linear lights are used along the walls and outline its oval shape. Special elements in the area have white slats form, which creates the effect of the shape’s twists.

Food court

Paly of orange pallet mix of shadows
Summer sunset
Heat, youth and energy
Nowadays

The food court area is a modern place of attraction in the shopping center. It is made with brighter colors, contrasting with the overall image of the shopping center, to attract additional attention. The Central area of the food court (coworking) is the most color-saturated. It is finished in orange HPL, and the furniture is selected in the same colors. There is also a suspended decorative element-a structure made of expanded mesh with an orange red gradient. It is a multi-layer construction, where each element has a different length, height, and bend line.