News

—24.03.2020
Moscow Architecture Prize 2020

Two projects of Blank Architects were nominated for the Moscow Architecture Prize 2020.

—17.03.2020
Nebo shopping center

Nebo shopping center in Moscow, Solntsevo, will be build to the Blank Architects project

—17.01.2020
Trend Island

One of the best concept stores interiors

—27.12.2019
Projects of the Year 2019

Blank Architects selected the best projects of the year.

—19.12.2019
First concrete - Metropolia

Getting started with Metropolia! Today we have poured the first cube of concrete and buried the capsule.

—11.12.2019
Bolshaya Semenovskaya

New Shopping Center is about to be opened.

—06.12.2019
WAF

Blank Architects is following today the WAF 3rd day presentations of Finalists Projects.

n08-vkzl-con-p01-view-main-hall-2017-07-19.jpg
Name
Location
Program
Status development
Scale
Year
Kievskiy station – Retail Redevelopment
Moscow, Russia
Program: Hotel, Interiors, Civic Project
Status: Ongoing
Scale: 5 000-10 000 sqm
Year: 2017

—01.09.2017
Kievskiy station – Retail Redevelopment

The building of the Kievskiy railway station is a valuable historical and architectural monument, which requires the right approach in modern context. In addition to architectural elements in Neoclassical and Empire style and art panels of famous masters, the building is equipped with a landing stage, which is monument of engineering art, and one of the highest clock towers.

It goes without saying, that historical context cannot be mothballed, and it is necessary to take into account the new time that requires relevant changes for the needs of city residents and passengers, so that the building remains attractive to visit and continued to live.

Implementation — How to combine a historical object and forms of modern?

new GLA - 5370 sqm
1st floor GBA - 15000 sqm

retail in a historical building
Moscow
railway station
flows

In the situation of a building of Kievskiy station we observed that the historical object and the forms of modern life exist in some way separately from each other, which harms the perception of the monument, and essential needs of visitors and eventually the environment as a whole. By planning and redesign of space and elements we tried to find the correct degree and quality of implementation in the existing building in order to free the architectural context and organize logical flows of passengers and comfortable spaces.

The project all sugests to reorganise support facilities and hide the whole commerce into exempt spaces around the perimeter of the main halls. Portals of entrances and shopfronts are decorated in a unified style, without flashy elements. Seats are organized in one central zone and are made of natural materials, suitable for the color concept of the historical environment. Additional artificial lighting and green zones with living plants are organized.