News

—25.07.2018
Railway stations

The station is for everyone. How sports creates new centers of urban life.

—12.07.2018
Instruction

Special project REDEVELOPMENT.INSTUCTION.

—28.05.2018
We are looking..

Blank Architect is looking for experienced Architect

—21.05.2018
Arch Moscow 2018

Special project, lectures and discussions for 6 MOSCOW BIENNALE ARCHITECTURE by Blank Architects.

—01.05.2018
Modeling Workshop

Blank Architects Modeling Workshop was officially opened.

—23.04.2018
Retail Exhibition MAPIC

We wait for everybody at Retail Exhibition MAPIC Russia in Moscow on 24-26 April

—01.02.2018
Truly Nordic

Brand Design for Blank architects by Bleed was featured in Truly Nordic book.

field-house_view_ex_-1-1.jpg
Name
Location
Program
Status development
Scale
Year
Field House
Glogow, Poland
Program: Housing, Interiors
Status: Completed
Scale: 100-1 000 sqm
Year: 2016

—09.05.2016
Field House

The site and people dictated the way this house was created.
It is located in the XIX century village that is built among two lines of roads crossing in the heart of the community. The crossing is accented by landmark church. The original backdated cottages are lined regularly among the roads and their brick façades with gable roof always facing the road.
The village is surrounded by agricultural fields with big population of birds, deer and hares moving around freely.
The site is a long strip of land at the end of one road. Further expansion of the village stops by the local graveyard sanitary zone. We have literally marked the edge of village.

House for retired couple —
From town to countryside

The location area we received for work has a long cultivated field from one side and 4 adjacent houses from another side; one of these houses is inhabited by the family of the Client’s son. With all above we have been moved by many reflections of life and time passing that area. The location inspired us. The change and the constant. The seasons of fields plowing, crop growing, harvesting vs the neighboring graveyard.
We designed a house that captures the views in series of shapes to fit the windows view. The windows are lined up to give the house a view - through impression in two directions. This way the house is sitting light in the view from fields and the road. It opens with its kitchen - social dining space towards the relatives’ house and closes with private relax space, giving privacy to both families. Dining space has a large view to the field, where you can follow the seasons of the year. Kitchen work space sneakily peeks to the graveyard. The living room view is centered to a garden and the existing largest tree in the area. The master bedroom view goes into the deep garden, designed itself to give the best view.

Structure —
Form and Time

The form follows the window views and the tradition of gable roof facing the road. House was built fully from timber structure with rgeinzink scale tiling and Douglas fir facade cladding.
The house is fully accessible for wheelchair - one floor, ramps at elevated entrance, wide passages, and accessible bathroom.
To mark the arrival of first and last new neighbor in the village, we have talked to local church priest and got involved in the renovation of the tower clock, so now every 30 minutes the clock strikes the hour to all villagers.