News

—02.04.2020
We are shortlisted!

Our project of the Russian pavilion for the Venice Biennale was included in the TOP 10 finalists of the competition organized by the pavilion.

—31.03.2020
Magda Cichon, Blank Architects — About New Working Conditions and distance work organization

The new working conditions require high flexibility in decision-making and flexibility for architects.

—24.03.2020
Moscow Architecture Prize 2020

Two projects of Blank Architects were nominated for the Moscow Architecture Prize 2020.

—17.03.2020
Nebo shopping center

Nebo shopping center in Moscow, Solntsevo, will be build to the Blank Architects project

—17.01.2020
Trend Island

One of the best concept stores interiors

—27.12.2019
Projects of the Year 2019

Blank Architects selected the best projects of the year.

—19.12.2019
First concrete - Metropolia

Getting started with Metropolia! Today we have poured the first cube of concrete and buried the capsule.

—11.12.2019
Bolshaya Semenovskaya

New Shopping Center is about to be opened.

bc-domino_view_-1.jpg
Name
Location
Program
Status development
Scale
Year
Domino – Business Center
Moscow, Russia
Program: Office
Status: Completed
Scale: 10 000-50 000 sqm
Year: 2013

—07.07.2013
Domino – Business Center

The office complex is situated in the center of Moscow and includes five pre-existing buildings from different periods. As each building was not connected to the adjacent buildings the key task was to connect them in a way that would allow the office to work efficiently.

The solution was to introduce public areas on the ground level from which people could access any upper floor. This ensures the flexibility of the building’s use: office spaces can be leased by room, by floor or by building. To make this possible a number of architectural solutions were introduced: a glass passage-ramp between two of the buildings, an external ramp towards the main entrance etc.

These solutions formed the identity of the complex and merged nicely with the elegant historical façades.
Because the complex is located in historical urban surroundings, the second task was to compensate for the lack of green areas and parking spaces on the small site. In order to do this a 3-story mechanical
parking garage was introduced.

All external areas can be used for different events or for recreation by the office workers. The black and white facades that lend their name to the complex, originated from the idea of treating everything that had historical value with white, and treating all the new additions with black including the cladding of the Pyatnickaya street frontal building which was an ugly reminder of the 70s.