News

—26.06.2020
Coming soon: the interiors of Matreshka shopping center

The space of the shopping center has already get its special look

—17.06.2020
Baltia Mall- Work in progress

Baltia Mall, a shopping center with interiors made by Blank Architects, is under construction in Kaliningrad.

—15.06.2020
New vacancy

We are ready to start working on the new ambitious project and invite to join our team new employees

—09.06.2020
Lukasz Kaczmarczyk special for RBC Pro.

Lukasz Kaczmarczyk told about what apartments and houses people will need in future - special for RBC Pro.

—28.05.2020
Interview with Alexandra Razina, head of small creative projects at Blank Architects

The Department was created primarily because Blank Architects had sufficient experience and expertise to develop art projects.

—25.05.2020
Blank Architects made the unique lobby interior for "Metropolia 2"

Blank Architects made the unique lobby interior for each of the five towers of the residential complex Metropolia (stage 2) by developer MR Group.

—20.05.2020
Stolitsa shopping center is now open in Moscow

Stolitsa shopping center is now open in Moscow: the interiors of the local shopping complex were designed by Blank Architects.

—15.05.2020
Small Creative Design — meet the new department in Blank Architects

Blank Architects announces the new department of Small Creative Design with Alexandra Razina as Head.

—19.03.2020
Zarya shopping center on Bolshaya Semyonovskaya street in Moscow has opened

Zarya shopping center on Bolshaya Semyonovskaya street in Moscow has opened with interiors designed by Blank Architects.

—07.05.2020
5 trends that will change urban spaces after the pandemic

Magda Kmita, partner in Blank Architects, shared her forecast for future architectural changes specifically for Buro 24/7:

arena_det.jpg
Name
Location
Program
Status development
Scale
Year
Arena – Shopping Center
Voronezh, Russia
Program: Retail, Interiors
Status: Completed
Scale: 5 000-10 000 sqm
Year: 2010

—01.10.2010
Arena – Shopping Center

The Arena shopping and entertainment center is located in Voronezh, a city of roughly a million inhabitants in the south-western region of the Russian Federation. It is a regional shopping center located on Pobedy Boulevard in a densely inhabited part of the city, on a corner plot that closes the quarter. The building is highly visible and provides a strong accent to the district. A nearby park is a nice supplement of outdoor entertainment to the building’s shopping function.

The challenge was to create a simple and modest building tailored to the needs of the investor and the district. It was important to design a place that would become a family destination so the proper scale, natural lighting, an understandable, and clear plan and functions that would suit every family member were essential.

Concept –
A 4-story building

670 parking places
150 shops
12 restaurants

It’s a 4-story building with 68 000 m2 of GBA with an open parking lot for 670 parking places located in front of the main façade. The GLA exceeds 46 000 m2 and includes 150 shops, 12 restaurants, a supermarket with 1500m2 of sales area, a furniture market with 7000 m2 of sales area and also a multiplex cinema with 7 cinema halls, 850 seats and a kids’ entertainment zone of 750 m2.

Three levels of the shopping functions are easily accessible from the looped mall. A series of classical atriums provides good visibility of all the floors and guarantees the usage of natural light in the interior.

The central point of the mall is a three-story atrium with terrace floors receding in order to create the impression of an arena. The small stage for occasional events is located on the ground floor.

The whole atrium also becomes the entrance area of the building and is nicely visible from the outside through the glass façade.

The main façade is shaped smoothly on an arc plan with a centrally located entrance and atrium; the protruding box of the cinema highlights its entertainment function. The simple materials used for the façade finishing like steel panels and tiling are compensated with several details such as a canopy along the main façade and the glass wall of the main entrance. All this creates an image of accessibility and a people-friendly family shopping center.